Eğer bir yangın bapsı bâtınin yükselmek antraktştırması bünyelıyor ise bu durumda en âlâ şık ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile pay etmek ve buna bakarak en harbi hediyeı kazanmak olacaktır.
Işlevsel olduğu denli bezemeli tasarımlara da malik olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine orantılı olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları yoğun isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Kupkuru olarak anlamanız muhtevain horya henüz önce uygulaması yapılmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle üleşmek istiyorum.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm Yangın Merdiveni Kapısı projelerde yangın ve evgin durum önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.
Yangın bapları, yangın güvenliği muhtevain nazik öneme ehil olan konstrüktif unsurlardır. Müstacel durumlarda emin bir kaçış kurmak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları ekseriyetle yangın dayanımı ali malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.
Açılıp - kapanma işlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu vaziyet denetleme edilmelidir.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en mefret yararı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara onat şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.
Seçilecek kapı yürekin kapsamlı risk değerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Vacip alışverişaretler ve aydınlatmalar kuruluşlmalıdır.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının sıkı sıkıya kapanmasını esenlamaktır.
Yönıcı malzeme bağırsakermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yönıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.